Ida Dom

Psychologe, cliniclown, trainer, therapeute en moeder van 4 dochters

“Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen”
Jacques-Yves Cousteau

Ida was in haar jonge jaren een heel serieus meisje, maar met een onbedwingbare humor.  Als psychologe en gedragstherapeute gaat ze op pad met kinderen en jongeren die moeilijkheden ervaren.  Een pracht van een job !  Als trainer gaat ze met volwassenen aan de slag om kinderen beter te begrijpen en begeleiden.

Ondertussen vindt ze haar humor en spelplezier terug in het clownen.
Ze bekwaamt zich tot professionele clown en start als Cliniclown in een universitair ziekenhuis – een droom sinds jaren.

Wat is het heerlijk om te mogen spelen, om te mogen tonen wat er zich aandient en om anderen mee in het spelen uit te nodigen ! Hoe magisch is die rode neus, dat hele kleine maskertje dat ruimte geeft voor lol en lichtheid !

Maar vergis je niet, in de portefeuille van deze uitgelaten clown vind je nog steeds alle bankbiljetten mooi gesorteerd op volgorde en met de neuzen in dezelfde richting terug.

Katrijn Van Loock

Psychologe, cliniclown, therapeute, kunstzinnig coach, lector AP-Hogeschool, moeder van 3 dochters

“Every child is an artist, the problem is how to remain one once we grow up”
P. Picasso

Als kind was Katrijn al gebeten door de theatermicrobe. Als psychologe verdiepte en bekwaamde zij zich jaren in ernstige zaken totdat zij haar oude liefde opnieuw ontdekte… spelen. Haar clown, Boléro werd geboren.

Gedreven schoolde zij zich bij in het fysiek theater en clownerie.  Sinds 2016 werkt zij als professioneel clown voor Cliniclowns België.

Leren, ontdekken en experimenteren draagt zij hoog in het vaandel. Dit probeert ze door te geven aan haar hogeschool studenten.

Zij wil heel graag haar serieux  als psychologe en de zotte authenticiteit van haar clown inzetten om anderen te inspireren, te brengen tot verandering, een spiegel voor te houden maar vooral lichtheid te brengen in de zwaarte.